Resa, onsdag till mandag

Jag orkar inte skriva nagon vettig resebeskrivning. Det far bli betyg istallet. 1 ar at helvete, 5 ar fantastiskt. Da aker vi:

  • Nattag till Kaifeng - 4  Nattag is the shit. En skock galna sma barn harjade runt och pratade med oss, det var roligt. Mindre roligt var att vi kom fram till Kaifeng klockan 4:30 pa morgonen. Men det funkade. Intressanta diskussioner med Soren och Patrick framat kvallen, ocksa.
  • McDonalds i Kaifeng - 3  God varm choklad, skont att sitta ner nagonstans pa morgonkvisten innan Kaifeng vaknat helt. God is a girl blev resans ledmotiv, efter att vi hort den cirka 14 ganger (pa riktigt) pa McDonalds.
  • Longting-parken - 3 Tydligen en park fran typ Songdynastin (jattelange sen), pyntad med en massa stora skulpturer forestallandes olika OS-maskotar. Vi blev lite radda for Moskva 80-bjornen Mischa som saknade tre klor, och resten av resan holl vi nervost utkik efter ScaryBear. Fint med en tradgard, och trevligt med en trampbatstur (speciellt i och med att jag slapp trampa). Fast vi krockade nastan med en drakbat.
  • Luften i Kaifeng - 1  Jag trodde att Beijing var en javlig stad vad galler smog. Kaifeng ar sju resor varre. Longtingparken kunde till exempel ha varit finare om man faktiskt hade sett nagonting av utsikten. Det gjorde man tyvarr inte. Inte alls. Helt sjukt.
  • Kansla i benen - 3  De klaustrofobiska trapporna upp i Jarnpagoden dodade fullkomligt mina otranade larmuskler, resten av kvallen kandes det som att de skulle ga av. Men traningsvark kanns ju lite bra ocksa. Och Jarnpagoden var vard lite smarta.
  • Hotpot-middag - 5  Sa starkt, sa starkt, sa gott, sa gott. At underbar hotpot med tofu, gronsaker, svamp, lammkott och nudlar pa en halvfancy restaurang. Det brandes, javlar anamma. Vi gan beiade i oss lite Yanjing-ol mellan chiliattackerna, och det var allmant supertrevligt.
  • Hostel i Kaifeng - 3  Trevligare badrum har man sett.

  • Buss till Luoyang - 2  Tog en timme langre an biljettforsaljartanten havdade, och fonstret skallrade som jag vet inte vad. Men vi tog oss fram, atminstone.
  • Hostel i Luoyang - 4  Schysst och rent.
  • Longmen-grottorna - 3  Tusentals nischer och grottor inhuggna i en bergvagg, prydda med Buddhastatyer. Samt tempel och grejer. Varsta tjusiga varldsarvet, hade kunnat vara fantastiskt. Men vi kom dit ganska sent, vilket gjorde att vi var tvungna att skynda ivag till de stallen som inte var upplysta pa kvallarna. Alltsa sprang vi forbi de haftigaste grejerna (bergvaggen med buddhorna), for att sedan inse att man inte kunde komma tillbaka in dit. Sa vi fick i stort sett noja oss med att kolla in allt det haftiga fran andra sidan floden. Det var ju tjusigt, men aningen frustrerande. Jag avskyr hur kineserna organiserar saker.
  • Buss till Shaolintemplet - 1  Alla ville hemskt garna dra med oss till Shaolintemplet, den ena ihardigare an den andra. Vi virrade runt pa busstationen och visste inte riktigt vem vi skulle lita pa. Slutligen foljde vi med en dam i uniform (vi gick pa den latta, det sag liksom lite mer seriost ut), och betalade dubbelt pris for en buss som inte alls bara tog oss till Shaolintemplet, utan forde oss ut pa en riktig kinesturisttur, komplett med guide och en gul liten flagga. Fattades bara roda kepsar.
  • Shaolintemplet - 4  Kanske det mest turistiga jag nagonsin besokt. Och helvete vad mycket folk. Men anda, grymt imponerande kung fu-uppvisningar; knattar som slog atta frivolter pa rad, folk som slog av metallstanger mot huvudet, you name it. Sjalva templet var givetvis vackert, men trangseln var alldeles galen. De hundratals pagoderna i pagod-skogen var haftiga, och de ar till skillnad fran templet faktiskt uraldriga pa riktigt.
  • Vart lilla resesallskap - 4  Trevliga kineser som var makta imponerade over att vi kunde lite kinesiska, och som givetvis ville posa pa kort med oss. En tjej fran Hangzhou upplyste oss om att allt ar battre i Hangzhou (mat, manniskor, natur). Haha.
  • Shui xi - 1  Vi blev tipsade om att testa Luoyangs specialitet vad galler mat. En restaurang serverar "vatten-buffe", som fatt sitt namn av att ratterna snabbt ramlar in en efter en, som rinnande vatten. Tyvarr var dessa ratter mestadels riktigt ackliga. Testa inte Shui xi om ni kommer till Luoyang.
  • Fotmassage - 4 Andra vaningen pa vart hotell hade roda lampor i korridoren och suspekta skyltar. Massage stod det, men vi hade misstankar om att det kanske bjods pa mer an massage dar. Av nagon anledning beslot vi oss for att undersoka saken, och fann forst ett rum med rod belysning och stora massagefatoljer. I korridoren fanns hotellrum med rod belysning. You do the math. Men ingen annan var dar, och vi fick schysst fotmassage for 28 yuan. Kittlades en aning, men gjorde gott for trotta resefotter.
  • Luften i Luoyang - 2-4 Nastan lika javlig som Kaifeng forsta dagen, men andra natten askade det, sa luften var klar och upprensad dagen vi skulle aka darifran. Satt en bra stund i graset vid Yi-floden och njot av sol och luft.
  • Taget hem - 3  Vi hade tankt oss sovplatsbiljetter for lordag natt, men det kunde vi fetglomma. Det fick bli sittplatsbiljetter for sondag natt istallet. Vi satt alltsa i 15 timmar. Roade oss med olspelet i fyra timmar, suckade och forsokte sova i nagra timmar, pratade film och at frukt de sista timmarna. Ett galet gulligt litet flickebarn tittade fascinerat pa mig i en timme, och sprang sedan fram och sa "Hellooo", samt gav mig tre kastanjer. Aww.
  • Resesallskap - 4  Soren och Patrick ar skona manniskor.

I det stora hela en bra resa. Nu har jag ont i ryggen, och jag ar trott som ett as. Maste atervanda till verkligheten och forbereda infor morgondagens lektioner. Lagger upp bilder pa bilddagboken sa smaningom. For ovrigt ar resans ord crude cookies.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0