Wohnung

Ahh, Qingdaovinter. Eller, nej, inte riktig vinter, kanske. Men pa vag mot vinter. Javlar vad det blaser. Rakt igenom vad man an forsoker kla sig i for att halla vinden ute. Det ar bara att ge upp, och stalsatta sig. Varmen ar atminstone paslagen inomhus nu.

Efter en vanda pa RT-mart har nu var lagenhet utrustats med tacken, kuddar, sangklader samt lite koksprylar. Och jag alskar lagenheten av hela mitt hjarta. Den har rodbruna golv, mysiga soffor, och bast av allt ar lamporna. Det ar nog den forsta kinesiska lagenhet jag besokt som inte har lampor med blatt sken som far en att vilja hoppa fran fonstret. Det ar mysiga, trevliga lampor med gult sken. I vardagsrummet har vi till och med en extra lampa, en rod. Haha. Jag undrar vad som pagatt i vart vardagsrum tidigare.

Pa torsdag kvall tar jag och Soren nattbussen till Shanghai. Jag som lovat mig sjalv att aldrig mer aka nattbuss. Men vad gor man inte nar tagbiljetterna ar slut. Och vi ska atminstone inte aka via tibetanska berg. Och vi ska inte ha magsjuka.

Aningen marklig kvall igar. Allas var favoritukrainare Alex (ja ja, okej, jag kanner bara en ukrainare) bad oss hjalpa honom genom att prata om skoldemokrati i vara hemlander. Forst senare insag jag att detta via skype och webcam skulle visas for hans klasskompisar hemma i Ukraina. Men visst. Jag latsades snallt att jag pluggade pa Uppsala universitet, sedan jag last pa lite om studentkaren och nationerna. Soren pratade lite forvirrat, och med visst stod av Laura, om studentparlamenten i Berlin, medan Benny forst sa att han inte visste nagot alls, men sedan holl en lysande liten utlaggning om studenternas situation i Italien. Och Alex verkade nojd och glad. Stackars pojk, han var sa galet nervos. Tur att han har stabila kompisar.

Sana trotta, trotta dagar. Och inte kommer det att bli battre efter en weekend i Shanghai. Men roligt ska det bli. Ser fram emot att traffa Jessica, och ge stan en andra chans. Vilar gor jag nasta vecka.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0